zaterdag 29 september 2007

WARMDiepe tegenstellingen, innige rust, innige onrust. Toehoren, luisteren. Kussen, zoenen. Vasthouden, omarmen. Denken, in gedachten verzonken. Toeval, geen toeval. Oppervlakkig, diep. Prettig, intens. Loslaten, vasthouden. Masker op, masker af. Afstand, dichtbij. Alleen, samen, samen, alleen.

Warm, vriendschap of relatie, beiden mogen hierin verdrinken, opgaan in het speciale, het bijna bovenwereldse van dit gegeven. Zonder woorden begrijpen maar er niks van snappen. Alles gewoon voelen, er elk moment van genieten, daar waar anderen allang afhaken. Volledig overgeven aan de emotie, alle maskers in de doffe aarde laten ploffen. Een steunpilaar voor elkaar, impulsief en zonder dwang, de gedachte het moet is nooit ter sprake gekomen. Een enkele blik versmeltend in elkaar, wetende wat deze betekent, een fladderende gedachte, opgevangen en beantwoord.

Lente, zomer, herfst, winter, allen even warm, al is het buiten kil, warm van binnen. Niet direct en toch altijd, sluimerend op de achtergrond in de gedachten aanwezig. Een enkele melodie van een lied op de radio, ervoor zorgende dat de gedachten weer even afdwalen.

Warm, vriendschap of relatie, beiden mogen hierin verdrinken en dit koesteren, wetende dat wat er is iets unieks is.Begrijpen maar niet snappen, het voelt goed, het hoort zo te zijn, apart, wel fijn. Intens samen toch alleen, intens alleen, toch samen. Geef de strijd maar op om te zoeken naar een verklaring, hoe of waarom. Vriendschap of een relatie kan je raken, dieper en harder dan je vaak verwacht.

Warm, het gevoel dat je een ander geeft, het gevoel dat een ander jou geeft. Het gevoel dat je een fijn mens bent, het gevoel dat je iets betekent, het gevoel dat je speciaal bent. Het gevoel dat je iets kunt betekenen voor een ander. Warm is een emotie welke zich pas openbaart als je jezelf openstelt voor iemand anders.

Natuurlijk is er verschil tussen warmte binnen een vriendschap en warmte binnen een relatie.
Maar los daarvan blijft het een gegeven dat hoe dichter je bij iemand komt, hoe warmer het kan worden.
Blijf jezelf en verdrink niet in de smeltkroes die warm heet. Geniet gewoon van de warmte die je elkaar geeft.


Tijn

Geen opmerkingen: